RECEPTY Hlávkový šalát s bylinkami a chrenom.
16.08.2015 09:35Suroviny 4 porcie
hlávka šalátu, vajce, 2,5 dl smotany na varenie, cibuľa, 2 PL strúhaného chrenu, citrónová šťava, mladé lístky skorocelu, pieprovec alebo saturejka, stavikrov ap.
Postup
Vajcia uvaríme natvrdo, vychladíme, olúpeme a nastrúhame. Šalát dobre omyjeme, bylinky zalejeme na sitku vriacou vodou. Omytý a odkvapkaný šalát natrháme alebo nakrájame nadrobno, cibuľu a bylinky najemno nasekáme. Premiešame s chrenom, smotanou, podľa chuti osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, dochutíme podrvenými sušenými bylinkami. Povrch posypeme nadrobno nakrájaným vajcom, vychladíme a podávame s tmavým chlebom.
———
Späť

