RECEPTY na CHUDNUTIE Fazuľkový šalát s cizrnovou zálievkou

23.05.2017 16:09

Suroviny a ingrediencie 4 porcie

200 g plochých fazuľkových strúčkov, 135 g cizrny (konz.), strúčik cesnaku, červená cibuľa, 2 PL pasty tahini, citrón, 1 PL olivového oleja, struk žltej papriky, mleté čierne korenie, soľ, žerucha

Postup

Fazuľku umyjeme, očistíme  a necháme odkvapkať. Potom nakrájame na väčšie kúsky a v osolenej vode varíme 6 – 8 min. Scedíme, na site prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Cizrnu najemno rozmixujeme s 3 – 5 PL nálevu z konzervy. Olúpaný cesnak prelisujeme do cizrnovej pasty, vmiešame tahin, šťavu z citróna a olivový olej. Okoreníme čiernym korením a osolíme. Omytú papriku rozkrojíme, odstránime semenník a rebrá a pokrájame na rezančeky. Žeruchu prepláchneme, necháme odkvapkať a nadrobno nastriháme nožnicami. Cibuľu olúpeme a prekrojíme napoly a naprieč natenko pokrájame. Fazuľku, papriku a cibuľu rozdelíme do štyroch misiek, prelejeme časťou cizrnovej zálievky a ozdobíme žeruchou. Zvyšok zálievky podávame osobitne (napr. v omáčniku). Zálievku možno urobiť aj tak, že do odkvapkanej cizrny vmiešame cesnak rozotrený so soľou a šalát pokvapkáme citrónovou šťavou a olejom. Podávame s bielym pečivom (banketky, tyčinky z listového cesta a pod.).

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA