RECEPTY na CHUDNUTIE Kuracia pochúťka

08.08.2016 11:38

Suroviny na 6 porcií:

1,5 kg kuracie prsia, 2 kg zemiaky, 3 ks veľká cibuľa, 500 g lečo, 5 strúčikov cesnak, korenie na kura, sladká paprika, soľ, olej,

rozmarín

Postup receptu:

Umyté mäso nakrájame na väčšie kúsky a vložíme do zapekacej misy. Cibuľu nakrájame na pásiky a osmažíme na panvici do hneda (10 min.). K mäsu pridáme roztlačený cesnak, 2 PL rozmarínu, 1 PL soli, 2 PL sladkej papriky a celé balenie korenia na kuracie mäso. Zmes poriadne premiešame, prikryjeme a vložíme na 2 hod. do chladničky. Po dvoch hodinách mäso vyberieme z chladničky, pridáme osmaženú cibuľu, lečo (so šťavou) a zemiaky nakrájané na väčšie kusy. Pečieme pri teplote 220 stupňov 15 min., potom teplotu znížime na 160-170 stupňov a pomaly pečieme v zapekacej mise 75 min. minút. V polovici pečenia zmes premiešame.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA