RECEPTY na CHUDNUTIE Šampiňónový šalát s bielou fazuľou

03.04.2017 10:08

Suroviny a ingrediencie 4 porcie

600 g šampiňónov, 400 g bielej fazule, 2 dl pomarančovej šťavy, 4 PL citrónovej šťavy, 4 PL panenského olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, mleté biele korenie, soľ, 300 g čerstvej valeriány poľnej

Postup

Fazuľu deň vopred namočíme. Na druhý deň ju uvaríme v osolenej vode. Tomuto procesu sa úspešne vyhneme, ak použijeme konzervovanú fazuľu, ktorú len scedíme. V osolenej vode uvaríme aj šampiňóny. Vychladnuté šampiňóny pokrájame na tenké plátky a zmiešame s umytou a nasekanou valeriánou. Na zálievku zmiešame pomarančovú a citrónovú šťavu s olejom, pridáme roztlačený cesnak, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Šampiňóny s fazuľou polejeme zálievkou a podávame.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA