RECEPTY na CHUDNUTIE Zapekané sójové mäso s paradajkovou omáčkou

29.09.2016 18:18

Suroviny na 5 porcií:

180 g sójový granulát, 1 PL worchesterová omáčka, 2 ks cibuľa, 2 strúčiky cesnak, 1 kocka zeleninový bujón, 1 PL mletá červená sladká paprika, 1 KL mletá štipľavá červená paprika, 2 KL soľ, 1 KL mleté čierne korenie

Omáčka:

1 konzerva paradajkový pretlak, 1 PL múka, 2 ks bobkový list, voda

Postup receptu:

Do vriacej vody dáme 1 PL worchesterovej omáčky. Vysypeme sójový granulát a varíme 5-10 minút (podľa návodu). Uvarené sójové mäso necháme odkvapkať a vytlačíme z neho prebytočnú šťavu. Medzitým si na oleji opražíme cibuľku. Do misy pridáme sójové mäso, cibuľku, roztlačený cesnak a 1 KL worchesterovej omáčky. Potom okoreníme, osolíme a pridáme vajcia. Celú zmes poriadne premiešame a dáme do formy na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 25-30 minút. Omáčka: Na oleji speníme 1 PL múky, pridáme červenú papriku a na koniec paradajkový pretlak. Podlejeme vodou (približne 3 dl). Osolíme (kto má rad sladšiu omáčku, tak môže pridať podľa chuti aj cukor) a na koniec pridáme 1 KL masla. Varíme približne 5-7 minút. Upečené sójové mäso vyberieme z rúry a necháme troška vychladnúť.

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA