Chudnutie strava Ako si VYBERAŤ POLIEVKY počas CHUDNUTIA.

04.01.2017 16:49

Vhodná polievka  vám rozprúdi spaľovanie tukov a prečistí telo. Zeleninová polievka obohatená o cestoviny vás aj zasýti, keďže obsahuje aj množstvo uhľohydrátov a vlákniny. V lete vás osvieži, v chladnom počasí zahreje a počas celého roka vás zásobí živinami. Stačí si vybrať správnu polievku.

Polievky majú nižšiu energetickú denzitu (obsahujú viacej vody) a dodajú telu menej energie ako hlavné jedlo.

Polievka pred hlavným jedlom povzbudzuje sliznicu žalúdka, čo vedie k lepšiemu tráveniu stravy. Zvyšuje sekréciu žalúdočných štiav, preto je pre dobre fungujúce zažívanie tak dôležitá.

Zdravá, výživná a chutná polievka plná zeleniny a byliniek je dobrý spôsob, ktorý vám minimálne pomôže zjesť menšiu porciu hlavného jedla, zrýchli a zjednoduší proces chudnutia.

Zahusťované, smotanové, sýte strukovinové polievky, husté polievky s množstvom cestovín alebo knedličkami a instantné polievky nepatria medzi polievky podporujúce chudnutie.

Polievka by sa u vás mala stať jedným z nástrojov ako schudnúť, ako dodávať vášmu organizmu vyváženú stravu a potrebné živiny zo zeleniny a najmä strukovín. Veď dobrá šošovicová alebo fazuľová polievka chutí a zasýti vás na dlhší čas, obsahujú totiž väčšie množstvo bielkovín.

Pri diéte a chudnutí sú vhodné polievky číre, nezahustené zeleninové, paradajkové, kapustové, mäsové, rybacie, bez knedlíčkov.

Pórová polievka
Rozhýbe lenivé črevá, zrýchli metabolizmus a pomôže pri chudnutí. Jej príprava je jednoduchá, potrebujete len kilo póru. Pripravte si jeho biele časti, nakrájajte nadrobno a uvarte domäkka. Troška osoľte a okoreňte.

Kapustová polievka
Kapusta je známym požieračom tukov. Pripravte si menšiu hlávku kapusty, cibuľu, zeler, rajčiny, papriku, soľ a koreniny. Kapustu nakrájajte najemno, zeleninu na drobné kúsky,. Všetko dajte do hrnca, zalejte vodou, mierne osoľte, okoreňte a môžete variť. Chuť polievky nechajte na vyvarenej zelenine, nepoužívajte bujóny či iné dochucovače. Aby bola polievka diétna, nepridávajte do nej nič navyše. Varte asi 60 minút a môžete jesť.

Kuracia polievka
Medzi tukožrútske polievky patrí aj polievka s kuracím mäsom a pohankou, na ktorej prípravu budete potrebovať prsia, pohanku, cibuľu a cesnak. Zeleninu si nakrájajte nadrobno a spolu s pohankou a nakrájaným kuracím mäsom ju opražte na pár kvapkách olivového oleja. Zalejte vodou, prípadne pravým zeleninovým vývarom pre lepšiu chuť a varte, kým pohanka nezmäkne. Na záver pridajte štipku kari korenia, ktoré je známym štartérom metabolizmu.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA