Rady na chudnutie Pečiva sa nemusíte báť.

19.01.2016 10:17

Pri chudnutí dostáva telo menšie množstvo stravy a preto je nesmierne dôležité, aby táto strava bola bohatá na všetky dôležité živiny, lebo na ich deficit môže telo zareagovať v lepšom prípade únavou, v horšom prípade oslabením imunitného systému a následnou chorobou. Biela múka v tomto smere nemôže konkurovať celozrnnej, ktorá okrem škrobu a bielkovín obsahuje aj tuk, minerálne látky, stopové prvky a vitamíny. Navyše v nej obsiahnutá vláknina sa postará o to, aby sa tieto látky uvoľňovali postupne a tým aj rovnomerne a dlhšiu dobu bolo nimi telo zásobované. Táto vláknina takisto viaže na seba aj škodlivé látky, ktoré v strave prijmeme, alebo sú produktom trávenia a mohli by ohroziť Vaše zdravie.

Mnoho chudnúcich je ochotných vzdať sa pri redukcii hmotnosti všetkého, len nie chleba. Chlieb patrí oddávna k najzákladnejším potravinám. Napriek všeobecnej obľúbenosti je však jednou z prvých potravín, ktorým pri diéte spravíme koniec.

Chlieb, pečivo a knedľa a placky patria k najčastejšie konzumovaným prílohám. A práve ich častá konzumácia ich robí pri chudnutí takými  dôležitými. Aj malé množstvo ušetrených kalórií pri potravine, ktorá sa jedáva často, v konečnom výsledku v priebehu viacerých týždňov alebo mesiacov znamená pozitívnu bilanciu v prospech chudnutia.

Pri chudnutí neodporúčame konzumovať pekárenské výrobky z bielej múky ale nahraďte ich celozrnnými. Aj keď tieto odporúčania sú Vám pravdepodobne známe, nie všetci ste si vedomí toho, aké dôsledky môže pre Vás ich nedodržanie znamenať. Nenechajte sa zmiasť tým, že energetická hodnota celozrnných výrobkov je takmer rovnaká aká je u podobných z bielej múky. Nech sa nenechá nikto popliesť tým, že celozrnné pečivo má vyšší obsah tuku ako biele a ovsené vločky ho majú z obilnín najväčší. Tu sa šetrenie nevypláca. Konzumáciou celozrnného pečiva nešetríte skonzumovanou energiou tak, že tieto výrobky jej obsahujú menej v porovnaní s výrobkami z bielej múky, ale tým že na uspokojenie hladu nám stačí menšie množstvo stravy, ktorú s celozrnným pečivom zjeme a aj efekt zasýtenia trvá dlhšie.

Ako teda s chlebom počas chudnutia.
Nemusíte sa chleba celkom vzdať, ak potrebujete zhodiť pár kilogramov. Je však vhodné ho aspoň obmedziť a nahradiť zdravšími a diétnejšími pečivami a chlebíkmi. Dnes už máte na výber širokú škálu rozličných viaczrnných i celozrnných chlebov. Predávajú sa orechové, ľanové, slnečnicové, fínske chleby, ktoré sú vďaka nízkemu alebo žiadnemu obsahu bielej múky oveľa prijateľnejšie pri chudnutí, než chleby pšeničné či zemiakové.

Pozor sa však oplatí dať najmä v prípade kúpy tmavých chlebov, ktoré síce vyvolávajú dojem racionálnej stravy, v skutočnosti sú ale len prifarbované karamelom alebo kávou. V mnohých supermarketoch býva pri regáloch s chlebom aj zoznam jednotlivých druhov a ich zložení a iní výrobcovia zasa údaje o zložení priamo vytlačia na etiketu. 

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! Po zapojení sa do nášho programu na chudnutie môžete získať jedálne lístky a recepty na chudnutie

Schudnete bez tabletiek a prípravkov na chudnutie. 

SCHUDNITE ZMENOU STRAVOVANIA

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE, (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA