ZDRAVÉ CHUDNUTIE Pri DIÉTE potrebujete ZDRAVÉ TUKY.

05.04.2017 10:13

Živočíšne tuky sú pre náš organizmus zaťažujúce, hlavne tuky z bravčového mäsa. Oveľa zdravší je rybací tuk z morských rýb. Pozitívne údaje o výživnom a zdravom tuku sa týkajú aj hydiny.

Bežná spotreba tuku by mala byť v rozpätí hodnôt asi 10 až 15 gramov na deň. Stačí eden plátok mäsa denne k tomu, aby ste pokryli aj presiahli doporučovanú spotrebu. Ak to preženiete aj s olivovým olejom, môžete pribrať.

Keď sa chcete viac dozvedieť o niektorých výživových doplnkoch na chudnutie a očistu tela, kliknite TU

Čo robiť s tukmi, keď sa snažíte schudnúť.
Tuky by ste nemali úplne vylúčiť zo svojej stravy. K lepšej postave si nepomôžete iba vysadením potravín s tukmi. Mali by ste znížiť celkový energetický príjem. Počas diét zvykneme konzumovať väčšinou zeleninové šaláty a pod. Mnohé vitamíny sa však rozpúšťajú v oleji, inak by ste jedli prázdne hlávky šalátu alebo nakrájanú zeleninu.  
Keď ste sa rozhodli schudnúť, musíte si uvedomiť, že tuk nie je to, čo spôsobuje nadváhu - za všetko môžu kalórie. Náš organizmus potrebuje určité druhy "správnych tukov", ktoré sú dôležité pre funkciu každej bunky v tele.

Dajte si pozor na neviditeľný tuk, kde všade sa nachádza.

Takmer všetci z nás majú veľký rešpekt pred tukom a počas chudnutia sa ho snažia úplne vylúčiť zo svojho jedálneho lístka na chudnutie. Pokladáme ho za hlavnú príčinu nadváhy. 

Tuk sám o sebe škodlivý nie je. Rozhodujúce je, koľko ho spotrebujeme a v akých potravinách. Často ani netušíme, kde všade sa práve neviditeľný tuk nachádza. Veľa sa ho nachádza práve v mäse, ktoré nám vynikajúco chutí v lete na grilovačkách.

Jesť by sme nemali viditeľný tuk, ako je mastné mäso, slanina, nátierky, margaríny. Skryté tuky nájdeme v pekárenských alebo v mliečnych výrobkoch, ako sú smotany a jogurty. Príjem tukov by však nemal klesnúť pod 20 percent z celkového príjmu energie.
Z hľadiska príjmu energie si však dajte pozor. Aj rastlinný tuk je tuk. Taký olivový olej a maslo obsahujú rovnaké množstvo energie a tuku. Oleje sú totiž 100%-né tuky, maslo má v sebe 82% tuku...

V zásade musíte rozlišovať nasýtený a nenasýtený tuk. Nasýtený (živočíšneho pôvodu) je pri izbovej teplote v tuhej forme, telo ho ľahko ukladá a tým podporuje upchávanie ciev,
vysoký krvný tlak a podporuje činnosť nebezpečných voľných radikálov. Tento tuk nie je pre telo nevyhnutný a mali by sme ho používať minimálne. Naopak nenasýtený tuk organizmus využíva na udržanie vnútornej teploty, rovnováhy hormónov a na zachovanie jemnej a pružnej pokožky. Pre správnu funkciu tela je nevyhnutný.
Pri znižovaní váhy je nutné obmedziť spotrebu nasýtených tukov a  naopak dodať nášmu organizmu v dostatočnom množstve kvalitné nenasýtené tuky.

Naučíme vás JESŤ MENEJ a NEHLADOVAŤ, dostanete JEDÁLNE LÍSTKY a RECEPTY na CHUDNUTIE

S nami dokážete SCHUDNÚŤ bez TABLETIEK a PRÍPRAVKOV, bez HLADOVANIA

VYUŽITE NAJLACNEJŠIE a NAJLEPŠIE CHUDNUTIE

Tu sa PRIHLÁSTE na CHUDNUTIE s nami (kliknite)

UŽ PO TÝŽDNI BUDETE MAŤ MENEJ KÍL a UŽŠÍ PÁS.

NÁVRAT NA NAJNOVŠIE ČLÁNKY O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 

Späť

REKLAMNÁ PLOCHA