CHUDNUTIE Účinné Chudnutie - Články
15.10.2016 17:19
Ak sa jednoduchý cukor dostane do organizmu, pôsobí tam ako agresor. Niežeby ho telo vstrebávalo a spracovávalo dobrovoľne, ale jednoduchý cukor sa tam natlačí agresívne a agresívne pôsobí. To znamená agresívne vytvára energiu, ktorú potom spracovávame buď pohybom, alebo spánkom. Takže človek,...
———
16.09.2016 10:20
Pri chudnutí a akejkoľvek diéte sa neodporúča konzumovať pekárenské výrobky z bielej múky. Nahraďte ich celozrnnými. Nenechajte sa zmiasť tým, že energetická hodnota celozrnných výrobkov je takmer rovnaká aká je u podobných z bielej múky. Konzumáciou celozrnného pečiva nešetríte...
———
23.08.2016 15:07
Vyhnite sa sladkým cereálnym zmesiam, müsli tyčinkám obaleným v poleve, s vysokým obsahom cukru.
Z cereálií si pohodlne pripravíte nielen raňajky, ale sú vhodné aj na desiatu, olovrant alebo ľahkú večeru. Výhodou cereálií je, že sú ľahko stráviteľné, chrumkavé a chutné s vysokým obsahom...
———
16.08.2016 17:24
Mnoho ľudí sa v snahe schudnúť stravuje katastrofálnym spôsobom. Týrajú sa hladom, jedia stereotypnú stravu a chýba im v tele veľa živín. Nečudo, že taký životný štýl si vyžiada svoju daň. Metabolizmus sa spomalí a odrazu priberáte aj z úplných maličkostí. Navyše taký príjem potravy je...
———
31.07.2016 11:04
Hlavne pri chudnutí má pitie tekutín svoj dôvod. Niekto si myslí, že keď chudne, tak nesmie ani piť, pretože aj voda niečo váži. Naopak, ak chcete úspešne schudnúť, je potrebné vypiť denne asi 3 litre tekutín, najlepšie čistej vody. To nie je taká malá dávka, ako sa na prvý pohľad zdá. Kontrolujte...
———
20.07.2016 16:29
Účinok vlákniny na chudnutie spočíva predovšetkým v tom, že potraviny bohaté na vlákninu nedokážeme hltať. Musíme ich dôkladne rozhrýzť, čo trvá určitý čas, a tým sme včas upozornení na nasýtenie. Žalúdok nás po určitej dobe informuje: Už nemusíš ďalej jesť. Nášmu mozgu totiž trvá až 20...
———
25.06.2016 10:32
Jedálny lístok v lete by nemal obsahovať mastné potraviny, t.j. potraviny obsahujúce veľké množstvo živočíšnych tukov. Takisto výrobky z mäsa, vajec a mlieka by sa mali konzumovať len dostatočne tepelne spracované.
Nepraktizujte dlhé celodenné varenie s niekoľkými chodmi aj na viac dní. Je to...
———
18.06.2016 08:41
K spaľovaniu tuku dochádza pri strednej záťaži, zhruba po dvadsiatich minútach cvičenia. V prvých minútach záťaže sa ako energia na fyzické aktivity cvičenca využívajú sacharidy, potom sa ako palivo začína využívať aj telesný tuk. Najefektívnejšie spaľovanie tukov je pri zaťažení na 50% až 60%...
———
13.06.2016 12:00
Bielkoviny sú k úspešnému chudnutiu potrebné, zo všetkých potravín majú najväčší sýtiaci efekt. Ku spaľovaniu kalórií dochádza vo svaloch a tie ku svojej činnosti potrebujú práve bielkoviny.
Bielkoviny sú jednou zo základných živín a ich hodnotným zdrojom je hlavne mäso. Mäso je na...
———
15.05.2016 11:21
Pri kupovaní chleba si všímajte poradie v akom sú uvedené múky použité pri pečení chleba. Ak je na prvom mieste uvedená pšeničná múka alebo ražná múka, nejde o chlieb celozrnný (takéto chleby to ani nemôžu mať uvedené v názve, najčastejšie ich názov evokuje zdravý životný štýl, napr. Fitnes a...
———
23.04.2016 11:15
Solenie, prisoľovanie a hlavne presoľovanie je väčšinou zbytočný návyk, ktorý si každý vypestuje sám, alebo ho získava počas detstva v rodine. Pri miernom obmedzení príjmu soli, sa u osôb s hraničnou hodnotou krvného tlaku, znížil krvný tlak o 10 a viac mmHg. Najvhodnejšie je potravu variť v...
———
15.04.2016 13:58
Bohužiaľ ľudia, ktorí majú radi sladkosti, si na uspokojenie svojich chúťok nevyberajú zdravú čokoládu, ale rôzne jej prisladzované a chemicky dochucované formy.
Čokolády sa nemusíte vzdávať ani pri diéte na chudnutie. Dôležité je vedieť, akú si vybrať a nejesť jej veľa. Akú má vlastne...
———
06.04.2016 13:37
Kvalita a aj účinnosť zmeny skonzumovanej stravy na kalórie je podmienená kvalitou vášho metabolizmu.
Rýchlosť metabolizmu má často oveľa väčší vplyv na chudnutie, ako kvalita príjmu stravy.
Chudnutie i priberanie je u každého iné. Telo človeka pracuje celý deň a pre...
———
07.03.2016 16:40
Keď ste sa rozhodli schudnúť, nevynechávajte počas obedňajšej prestávky OBED, ani ten v REŠTAURÁCII. Mali by ste však zmeniť svoje stravovacie návyky a hlavne obmedziť konzumáciu rôznych kalorických jedál. Mnohé z nich na prvý pohľad vyzerajú ako zdravé jedlá, avšak skrývajú v sebe mnohé...
———
28.02.2016 11:27
Väčšina ľudí s nadváhou má najviditeľnejší tuk práve na bruchu.
Pri odstraňovaní brušného tuku je počas procesu chudnutia najväčším problémom cukor z alkoholu, sladených nápojov, bieleho pečiva, cestovín či múky. Majú vysoký glykemický index a nadbytočný cukor sa potom rýchlo premieňa na tuk....
———
07.02.2016 18:30
Ľudia s nadváhou často zabúdajú, že polievka nemusí byť len prvým chodom pred hlavným jedlom, ale práve naopak, samotná polievka vás môže nielen úplne nasýtiť, ale aj zahriať alebo dokonca aj vyliečiť.
Pravidelná konzumácia polievok vám môže pomôcť schudnúť, ale mali by ste zvážiť výber...
———
27.01.2016 15:31
Ak si bez mäsa neviete predstaviť svoje stravovanie a chcete sa ho vzdať len preto, aby ste schudli, potom máme pre vás dobrú správu – nemusíte sa mäsa vzdávať. Dôležitý je najmä výber správnych druhov a kuchynská úprava mäsa.
Vegetariánstvo je prirodzenejšia a ľahšia strava, ktorá tak...
———
19.01.2016 10:17
Pri chudnutí dostáva telo menšie množstvo stravy a preto je nesmierne dôležité, aby táto strava bola bohatá na všetky dôležité živiny, lebo na ich deficit môže telo zareagovať v lepšom prípade únavou, v horšom prípade oslabením imunitného systému a následnou chorobou. Biela múka v tomto...
———
05.01.2016 17:42
Potraviny vhodné na zdravé stravovanie a chudnutie.
§ morčacie mäso, kuracie mäso
§ chudé hovädzie mäso
§ chudé mäso z...
———
04.01.2016 17:57
Čo vyvoláva a ovplyvňuje hlad pri chudnutí.
VLČÍ HLAD
Pracovný stres, príliš veľa povinností v priebehu dňa a hektický život sú najčastejšie dôvody, ktoré potláčajú pocit hladu. Obyčajne večer, keď celodenný zhon opadne, sa dostaví intenzívny hlad, ktorý nás núti zjesť všetko, čo sa zjesť dá, a čo...
———
27.12.2015 08:32
Z ktorých potravín si pripravovať jedlo od raňajok po večeru, aby ste zbytočne nezjedli veľa kalórií.
Potraviny, ktoré sú počas chudnutia vhodné na raňajky a desiatu.
Vhodné potraviny: ovocie, zelenina, celozrnné pečivo, netučné mliečne výrobky, nízkokalorické domáce nátierky,...
———
12.12.2015 11:30
Význam vlákniny pri chudnutí a dlhodobom udržaní telesnej hmotnosti je hlavne v tom, že vláknina znižuje množstvo prijatej potravy a jej energetickú výdatnosť.
Vláknina by mala byť súčasťou každej diéty. Jednak má nulový obsah kalórií a čo je dôležité, viaže na seba vodu. Táto skutočnosť dáva...
———
14.11.2015 10:14
Základné zásady stravovania počas chudnutia.
§ Jedzte pravidelne menšie porcie jedla, najlepšie v piatich až šiestich jedlách za deň.
§ Aspoň niekoľko dní si presne vážte potraviny, ktoré zjete a nájdite...
———
07.11.2015 15:26
Z hľadiska zdravej liečivej výživy je veľmi dôležité, aby prijímané potraviny dodávali telu aj dostatok svetelnej energie, ukrytej v surovom ovocí, zelenine a semenách. Účinkom svetelnej energie vznikajú v rastlinách aj vitamíny. Sú to látky, ktoré z hľadiska výživy neposkytujú telu žiadnu...
———
07.11.2015 11:15
Nedajte sa zlákať zaručenými receptami na chudnutie, mnohé sú nezmyselné.
O tom, ako schudnúť koluje množstvo zaručených receptov, odporúčaní a spôsobov, ktoré bohužiaľ, práve naopak, človeka upravujúceho svoju hmotnosť iba pomýlia a nasmerujú na zlú cestu.
Ktoré zaručené rady vám skomplikujú,...
———
Všetky články